Eigen normeringen Windpark Ze-Bra

16-02-2022
1219 keer bekeken

Windpark Ze-Bra ligt op de grens tussen gemeente Reimerswaal (Zeeland) en gemeente Woensdrecht (Noord-Brabant). Het windpark ontleent haar naam aan die ligging. In dit project besloot de gemeente Reimerswaal (die het bevoegde gezag heeft) om na het Nevele-arrest zelf normen vast te stellen.

De 19 bestaande windmolens die verspreid over drie locaties liggen worden vervangen door 16 windmolens en geconcentreerd tot één overzichtelijk windpark. In dit project besloot de gemeente Reimerswaal (die het bevoegde gezag heeft) om na het Nevele-arrest zelf normen vast te stellen.

In de bestuurlijke afweging wogen twee argumenten zwaar. Ten eerste is Windpark ZE-BRA het belangrijkste windproject voor de doelstelling RES 1.0 Zeeland. Bovendien bevatten onderliggende onderzoek en MER voldoende informatie om een goed onderbouwd besluit te nemen. Het leverde milieunormen op die strenger zijn dan de landelijke milieunormen uit het Activiteitenbesluit die door de uitspraak van de Raad van State buiten werking zijn gesteld.

Afbeeldingen

Toegevoegde bestanden

Bekijk ook

Cookie-instellingen